Skräddarsydd Yoga 19-21/5 med Josephine Selander

Skräddarsydd Yoga med Josephine Selander-Virya Yoga helgworkshop 19-21/5

Undrar du hur du själv ska hitta rätt in yogapositionerna så att de passar just dig? Eller är du yogalärare och behöver får smarta tips och idéer hur du kan individanpassa dina yogaklasser? Då är det här workshopen för dig. Du kommer att få ett batteri av olika alternativ för de vanligaste yogapositionerna, och hur yogan kan bli både mer effektiv och samtidigt fungera för olika kroppar och behov. Eller kort och gott: bekvämare yoga som samtidigt ger dig mer styrka och funktionell rörlighet.

Fredag 17.00-19.00 Stående positioner

En stor del av yogans rörelsebank består av stående positioner. Och det går ju att utföra en enda position på en massa olika sätt. Under denna kväll går vi igenom de vanligaste stående positionerna och laborerar med hur du kan komma åt olika delar av kroppen beroende på hur du gör dem.

Lördag 9.30 – 12.00 Bakåtböjningar Oavsett om du är en bakåtböjningsentusiast, eller om du inte är så förtjust i att böja dig bakåt, så kommer du att få en verktygslåda av olika alternativ som passar såväl dig som dina deltagare (om du är yogalärare).

 (Kl. 14.30 har vi även info- och frågestund om Nordiska yogainstitutets yogalärarutbildningar för dig som är intresserad)

 Lördag 14.00 – 16.30 Framåtfällningar Hur mycket tid tillbringar vi inte i olika slags framåtfällning, eftersom vi sitter ganska mycket i vardagen? Lär dig att göra hälsosamma framåtfällningar, och hitta ingångar som blir toppen för dig som är stel, såväl som för dig som är rörlig.

Söndag 10.00 – 12.00 Armbalanser Att jobba med armbalanser behöver inte handla om att göra akrobatiska konster. Under den här förmiddagen jobbar vi tvärt om lugnt och systematiskt för att stärka och öka rörligheten i handleder och axlar. Vi ökar bålstabiliteten med smarta övningar och utforskar slutligen hur vi kan testa armbalanser så det känns tryggt och kul.

Om Josephine Selander

Josephine är grundare till Nordiska Yogainstitutet och initiativtagare till viryayoga och rehabyoga. Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Josephine har en masterexamen i idéhistoria och doktorerar i historia om hur buddhistiska praktiker implementerats i psykologin under 1900-talet. Hon har skrivit flera böcker om yoga och är aktuell med pocketboken Filosofi som terapi: verktyg för levnadskonst.

Kostnad för hela helgen: 1390:-

 

 

 

Denna sida är inte tillgänglig just nu.